+66 93 639 6993
ceo@globalbugs.asia

No Bake Blueberry Cheesecake

Total Energy: 270 kcal

Ingredients:

  1. 2 pieces, Proothie granola bar
  2. 25 grams, Melted butter
  3. 66 grams, Original yogurt
  4. 30 grams, Evaporated milk
  5. 3 tablespoons, Sweetened Condensed Milk
  6. 6 grams, Corn flour
  7. 1 teaspoon, Lemon juice
  8. Blueberry pie filling

Instructions:

Make the Crust

  1. Crush Proothie granola bars in separate bag or blender until you have a fine crumb.
  2. Pour melted butter into bowl and mixed with Proothie granola bars crumbs.
  3. Press crumb mixture into the bottom of a springform pan.
  4. Refrigerate crust 30 - 60 mins.

Make the Cheesecake Filling

  1. Combine corn flour and condensed milk together. Then add sweetened condensed milk and yogurt and mixed
  2. Bring the mixture to a low heat and stir them together until the mixture becomes viscous.
  3. Add lemon juice, stir and let the cream is stiff.
  4. Pour cream cheese mixture into crust and spread. Refrigerate at least 3 - 4 hours.
  5. Top with blueberry pie filling.

พลังงานทั้งหมด:  270 kcal

ส่วนผสม:

  1. พรูตี้กราโนล่าบาร์ 2 ซอง
  2. เนยละลาย 25 กรัม
  3. โยเกิร์ตรสธรรมชาติ 66 กรัม 
  4. นมข้นจืด 30 กรัม 
  5. นมข้นหวาน 3 ช้อนโต๊ะ 
  6. แป้งข้าวโพด 6 กรัม 
  7. น้ำมะนาว 1 ช้อนชา 
  8. ซอสบลูเบอร์รี่

ขั้นตอนการทำ:

ขั้นตอนการทำส่วนฐาน

  1. บดพรูตี้ให้ละเอียดในถุงซิปล็อคหรือใช้เเครื่องบดไฟฟ้า
  2. เทเนยละลายผสมกับพรูตี้ที่บดละเอียดแล้วในถ้วยเตรียม
  3. นำพรูตี้ที่ผสมกับเนยมาเทลงในแม่พิมพ์หรืือภาชนะที่ต้องการ จากนั้นกดให้แนบกับก้นของภาชนะ
  4. นำไปแช่ตู้เย็นประมาณ 30 - 60 นาที เพื่อให้เซ็ตตัว

ขั้นตอนการทำส่วนครีม

  1. ขั้นตอนการทำครีม ผสมแป้งข้าวโพดและนมข้นจืดให้เข้ากัน จากนั้นใส่นมข้นหวานและโยเกิร์ตลงไปผสมให้เขากัน
  2. นำส่วนผสมไปตั้งไฟอ่อนๆ คนให้เขากันจนส่วนผสมเริ่มหนืด
  3. ใส่น้ำมะนาวลงไป และคนให้เข้ากัน พักให้ครีมเซ็ตตัว
  4. เทครีมลงบนแม่พิมพ์ที่เตรียมไว้ และแช่ตู้เย็นประมาณ 3 - 4 ชั่วโมง
  5. ตกแต่งหน้าด้วยซอสบลูเบอร์รี

Post a Comment